İşletme Vizesi

İşletme Vizesi

-Vize, bir devletin dış temsilcilikleri veya sınır makamları aracılığıyla, ülkesine seyahat edecek bir yabancının pasaportuna koyduğu ve bu yabancının ülkesinin sınır kapısına kadar giderek sınır makamlarına giriş için başvuru yapabileceğini girebileceğini gösteren bir kayıttır.

-Vize başvurusunda istenilen belgeler ülkeden ülkeye, seyahat amacına veya başvuranın pasaportunun türüne (diplomatik, hizmet, hususi, umuma mahsus pasaport veya seyahat belgesi) ve hatta zamandan zamana büyük değişiklikler gösterebilmektedir. İlgili temsilcilikten bilgi alınması gerekmektedir.

TURİZM VİZESİ

Ülkeye turistik ziyaret amacıyla gelip, otelde veya başka bir konaklama tesisinde konaklayacak olanlar ile bu amaçla konut kiralamış olanlara bu husustaki beyanları üzerine en fazla 30 gün, ödenmiş rezervasyon belgesi sunulduğu hallerde ise 90 güne kadar vize verilebilir.

Aile /Akraba Ziyareti amacıyla gelip, bir yakınının evinde kalacak olanlara en fazla altmış gün,

Resmi ziyaret, iş görüşmesi, konferans, seminer, toplantı, festival, fuar, sergi, sportif etkinlik, kültürel ve sanatsal etkinlik, sağlık turizmi ve benzeri amaçlarla gelenlere, 90 güne kadar vize verilebilir.

STAJ, KURS, DEĞİŞİM PROGRAMI, HİZMET İÇİ EĞİTİM VİZESİ

Ülkeye staj, kurs, öğrenci değişim programı ve hizmet içi eğitim amacıyla gelmek isteyen yabancılara, bu durumlarını belgelemeleri halinde, 90 güne kadar vize verilebilir.

ÇALIŞMA İZNİ VİZESİ

Ülkeye Yabancıların Çalışma İzinleri Yasası uyarınca ön izin ile gelmiş olan kişilere 30 gün süreli olarak verilir. Ülkede elçilik, konsolosluk veya başka temsilciliği olmayan ülke yurttaşlarına böyle bir vizenin verilebilmesi, en az iki yıl geçerli pasaport ile giriş yapılmasına bağlıdır.

İŞ KURMA İZNİ VİZESİ

Ülkeye iş kurma amacıyla gelen yabancılara, iş kuracak sermaye sahibi olduğunu göstermesi halinde, 30 gün süreli olarak vize verilir.

İKAMET İZNİ VİZESİ

İkamet izni türlerinden birisine başvurmak amacıyla ülkeye girecek olan yabancılara ikamet izni türüne göre aşağıdaki vize türleri verilebilir.

Aile İkamet İzni Başvurusu İçin Vize: Aile ikamet izni için başvuru yapacak olan yabancılara, ülkeye girişlerinde bu amaçla 90 güne kadar vize verilebilir.

Taşınmaz Mal Sahipliği Nedeniyle Vize: Taşınmaz Mal sahibi olduğuna dair tapu belgesi gösterenlere bu amaçla 90 güne kadar vize verilebilir.

Öğrenci İkamet izni Başvurusu İçin Vize: Öğrenci ikamet izni almak üzere ülkeye gelen yabancılara, öğrenci kayıt veya ön kayıt belgesi sunmaları üzerine altmış gün süreli vize verilebilir.

Adli ve İdari Amaçlı Vize: Ülkeye adli veya idari makamların talepleri veya kararları üzerine gelenlere, bu görev süreleri kadar geçerli vize verilebilir.

Bilimsel Araştırma Amaçlı Vize: Ülkeye bilimsel araştırma amacı ile gelenlere, bu gibi araştırma süresi kadar geçerli vize verilebilir.

Ülkedeki Üniversitelerden Mezun Olanlar İçin Vize: KKTC’de, yükseköğretimde iki yıllık eğitim gerektiren bir bölümün tümüne, dört yıl veya daha fazla eğitim gerektiren bir bölümün ise en az üç yılına devam etmiş olup mezun olanlara otuz gün geçerli vize verilebilir.